Головна / Анонси / Презентація результатів вимірювання Індексу публічності 2018

Презентація результатів вимірювання Індексу публічності 2018

03/10/2019

3 жовтня 2019 року у Вінниці о 12:00 за адресою вул. Театральна, 20 Громадянська мережа ОПОРА та Подільська Агенція Регіонального Розвитку презентуватимуть результати шостого вимірювання Індекс публічності органів місцевого самоврядування.

На пресконференції буде представлено рейтинг публічності 24 муніципалітетів, а також окремих суб’єктів дослідження – міських голів, виконавчих органів та депутатів міських рад. Йтиметься, зокрема, про рівень публічності Вінницька міська рада.

Нагадаємо, що у 2017 році рейтинг Індексу публічності очолив муніципалітет Івано-Франківська з показником у 78 % зі 100 %, другим був Київ (73 %), третіми – Луцьк, Вінниця та Львів (72 %). Водночас жоден з муніципалітетів ще не досягнув позначки вище 81 %, що власне і дозволяє класифікувати орган місцевого самоврядування як публічний. Чи змінилася ситуація у 2018 році, розповімо на прес-конференції.

З результатами Індексу публічності минулих років можна ознайомитися на сайті: https://publicityindex.org

Контактна особа: Галина Сегеда – 097 705 23 66, 063 288 59 82.

Довідково: Індекс публічності – це загальнонаціональна кампанія моніторингу прозорості, відкритості та підзвітності діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування. Об’єктом моніторингу є міські ради в обласних центрах України. У 2019 році вимірювання здійснювалося також у тимчасово перенесених обласних центрах Донецької та Луганської областей.

Проект реалізовується уже шостий рік поспіль й має на меті оцінити, наскільки публічно приймаються рішення і втілюється в життя політика муніципалітетів, і яким є внесок основних суб’єктів місцевого самоврядування – міського голови, депутатів та виконавчих органів – в цей процес. Система показників Індексу публічності розроблена на основі положень українського законодавства та міжнародних стандартів у сфері публічності муніципальної влади. Результатом проведеної кампанії є публікація щорічного всеукраїнського дослідження – «Індекс публічності місцевого самоврядування 2018».