Головна / Анонси / Індекс публічності 2017: чи є прогрес у роботі Вінницької міської ради?

Індекс публічності 2017: чи є прогрес у роботі Вінницької міської ради?

25/04/2018

Громадська організація «Подільська агенція регіонального розвитку» запрошує журналістів на презентацію результатів вимірювання Індексу публічності місцевих рад, яка відбудеться під час під час обговорення «Інструменти електронної демократії у Вінниці».

Захід відбудеться 25 квітня 2018 року об 11:00 у Вінницькому соціохабі «Місто зі змістом» (вул..Пушкіна,11).

Під час прес-конференції буде презентовано результати дослідження Індексу публічності Вінницької міської ради в поточному році.

Розглядатимуться питання:

- місце Вінницької міської ради серед 24 муніципалітетів України за рівнем
публічності;

- чи вдалося Вінницькій міській раді підвищити свій рівень публічності;

- хто із суб’єктів дослідження (міський голова, виконавчі органи, депутати) більш публічний у своїй роботі.

Спікери заходу:

  • Владислав Каплуненко, координатор вимірювання Індексу публічності у Вінниці 
  • Наталія Величко, координаторка громадського спостереження за виборами у Вінницькій області Громадянської мережі ОПОРА

Довідково: Індекс публічності – це загальнонаціональна кампанія моніторингу прозорості, відкритості та підзвітності діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування. Об’єктом моніторингу є міські ради в обласних центрах України. У 2017 році вимірювання здійснювалося також у тимчасово перенесених обласних центрах Донецької та Луганської областей.

Проект реалізовується уже п’ятий рік поспіль й має на меті оцінити, наскільки публічно приймаються рішення і втілюється в життя політика муніципалітетів, і яким є внесок основних суб’єктів місцевого самоврядування – міського голови, депутатів та виконавчих органів – в цей процес. Система показників Індексу публічності розроблена на основі положень українського законодавства та міжнародних стандартів у сфері публічності муніципальної влади. Результатом проведеної кампанії є публікація щорічного всеукраїнського дослідження – «Індекс публічності місцевого самоврядування 2017». Детальніше про минулорічні дослідження можна почитати на веб-сторінці: publicityindex.org

Акредитація журналістів: на місці. Контактна особа: Галина Сегеда – 97 705 23 66